Aromarumi Marie-Louise

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 15:02

Veel veel jaren geleden bezochten we jaarlijks de Provence. In het begin was dat vooral de streek van de Drôme. En tijdens een van onze rondtrips maakten we de Tour de la Lavende en belandden we in het dorpje Sault, in die streek hét lavendeldorp bij uitstek. Bij wielertoeristen ook goed bekend trouwens. Het is een van de stopplaatsen tijdens hun tochten op en rond de Mont Ventoux. 

Het dorpje ligt, zoals zovele in de Provence, op een top en biedt een prachtig panoramisch zicht op de vele lavendelvelden die zich als purperen lappendekens uitspreiden in het landschap. 

In Sault bevond zich toen - misschien nu nog - op een hoek het Maison de la Lavande. 

We namen altijd een souveniertje mee voor de thuisblijvers. En in dat kleine winkeltje op die hoek kochten we toen een lavendelpopje voor mijn mama. Een in typische Provencaalse stof gemaakt dametje dat gevuld was met lavendel en moest zorgen voor een heerlijk vintage geurtje in je kast. 

Mama verliet ons vorig jaar en het poppetje staat nu bij ons, als dubbel souvenir, aan mama en aan de Provence. En toen ik onlangs zat te mijmeren, bleef mijn blik rusten op dit welriekende dametje. Dat inspireerde me en het idee om een amigurumi te maken was geboren. 

Hier is dus mijn ‘aromarumi’, genaamd Marie-Louise, naar mijn mama en ook omdat het een beetje Frans klinkt. Het is een volledig eigen creatie en in haar buikje zit een zakje lavendel verborgen. Als je haar een knuffeltje geeft, ruik je die vintage geur van lavendel, zoals de kast bij oma ruikt. Op de achtergrond in de foto zie je het Provencaalse popje. 

 

 

 

Wil je zelf ook een Aromarumi? Stuur me dan hieronder een berichtje. Marie-Louise is 18cm hoog en gehaakt in 100 o/o katoen. Een zakje lavendel zit binnenin. 

Kostprijs: 18,00 € - excl verzendkosten (standaardtarief pakketpost BPost)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.